Најџелу Фаражу угашени банковни рачуни без објашњења: У све уплели руску телевизију

Танјуг
Најџелу Фаражу угашени банковни рачуни без објашњења: У све уплели руску телевизију

ЛОНДОН - Бивши британски политичар и водитељ на телевизији GB News Најџел Фараж изјавио је данас да му је његова банка угасила све рачуне, након трврдњи у Доњем дому парламента да је примио више од пола милиона фунти од руске телевизије РТ.

Бивши лидер УКИП-а је рекао да му није дато објашњење за одлуку о затварању приватног и пословног рачуна, коју је примио прије два мјесеца, а која би требало да буде примјењена у наредних неколико недјеља, пише лондонски Тајмс.

- Добио сам писмо у којем се једноставно каже: „Затварамо ваше раучне, желимо да све завршимо до тог и тог датума, који је отприлке ових дана“. Нисам баш знао шта да радим са тим. Жалио сам се. Послао сам имејл предсједнику. Позвао ме је секретар и рекао да је ријеч о комерцијалној одлуци. Ја морам да кажем да у то нисам повјеровао ни на секунд - рекао је Фараж.

Нагласио је да није добио никакво објашњење због чега му се то дешава, као и да је ријеч о “озбиљном политичком прогону на највишем нивоу”.

- Естаблишмент покушава да ме истјера из Велике Британије затварањем мојих банковних рачуна - навео је он и додао да је контактирао седам банака од којих је затражио да код њих пренесе своје рачуне, али тврди да су га све одбиле.

Фараж је рекао да је једино објашњење којег је могао да се сјети - тврдња посланика лабуриста Криса Брајанта да је од РТ-а добио скоро 550.000 фунти.

- Само наглашавам да је Најџел Фараж само у 2018. години добио 548.573 фунте од Russia Today - од руске државе - рекао је Брајант.

           

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана