Нагли пад акција Трампових компанија

GS
Foto: Forbes

Акције Trump Media & Technology Group у већинском власништву бившег предсједника САД Доналда Трампа (Доналд Трумп), пале су на рекордно низак ниво, након недавног повратка републиканског предсједничког кандидата на ривалску друштвену платформу X.

Акције Trump Media пале су на 21,33 долара, што је пад за више од четири процента. Вриједност акција опала је до краја трговања у уторак за 3,7 процента на 21,42 долара, означавајући осми узастопни дан губитака. Трампово смањење вођства у анкетама и на тржиштима у посљедњим недељама такође је негативно утицало на акције, преноси Реутерс.

Акције су достигле рекордно високу вриједност од 79,38 долара током дебија на берзи Nasdaq 26. марта, након спајања са компанијом Дигитал World Acquisition Kорп.

Раније овог мјесеца, Трумп Медиа, чији је главни ресурс апликација Truth Социал, пријавила је квартални губитак од 16,4 милиона долара и приход од свега 837.000 долара. Вриједност компаније је око 4,3 милијарде долара, што је пад за више од осам милијарди раније ове године.

Очекује се да ће Трамп сљедећег мјесеца моћи да почне да уновчава својих скоро 60 процената уд‌јела или 114,75 милиона акција у својој друштвеној медијској компанији када после шест мјесеци од изласка на берзу, Трамп стиче право да продаје свој удио у компанији.

Трамп је прошле седмице поново почео да објављује на платформи X први пут након скоро годину дана, што је временски коинцидирало са интервјуом који је са њим обавио власник платформе Илон Маск, преноси Банкар.ме.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана