На захтјев Скупштине града Париза кабаре Мулен Руж укида тачку са змијама

Танјуг
На захтјев Скупштине града Париза кабаре Мулен Руж укида тачку са змијама

ПАРИЗ - Градоначелница Париза Ан Идалго упутила је писмо кабареу Мулен Руж у коме од управе те куће захтева се да више не користе дивље животиње у својим тачкама.

Због тога је та кућа одлучила да укине тачку у којој користе два питона.

Свјестан друштвеног развоја и добробити животиња, Мулен Руж ће укинути ову тачку, саопштио је чувени париски кабаре послије писма из градске скупштине, пренио је француски лист "Фигаро" позивајући се на Афп.

Кабаре је прецизирао да је ову одлуку већ саопштио двојици замјеника извјестилаца мисије за примену закона против злостављања животиња од 30. новембра 2021. 

Овај закон се, како наводи, односи на дискотеке и телевизију, али не и на кабарее. 

Питање поштовања животиња је одувијек било од суштинског значаја за Мулен Руж, који међутим, не наводи када ће тачно окончати програм са змијама.

У представи кабареа, плесачица урања у провидни базен и манипулише великим питонима, који покушавају да држе главу изнад воде. 

У представи учествују молурус питон и мрежасти питон из југоисточне Азије, који су заштићене врсте, наводе помоћници градоначелнице Париза задужени за стање животиња Кристоф Најдовски и туризам Фредерик Хокар у писму упућеном Мулен Ружу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана