На скупу подршке Палестинцима у Лондону 100.000 људи

Срна
Foto: Taнјуг/AP

Око 100.000 људи учествовао је данас у демонстрацијама подршке Палестинцима у центру Лондона, гдје су марширали и тражили хитан прекид ватре у Гази након напада Хамаса на Израел прије двије седмице.

Демонстранти су узвикивали пароле, носили транспаренте и махали палестинским заставама. На крају шетње окупили су се у Улици Даунинг, гдје се налази резиденција и канцеларија британског премијера Ришија Сунака.

Полиција је процијенила да је 100.000 људи учествовало у демонстрацијама које је организовала "Палестинска кампања солидарности".

Многе пароле и транспаренти садржавали су снажне антиизраелске поруке, а један демонстрант је држао транспарент са сликама Сунака, америчког предсједника Џозефа Бајдена и израелског премијера Бењамина Нетањахуа са поруком "Траже се због ратних злочина".

Полиција је прије марша упозорила да ће се свако ко покаже подршку Хамасу, који је у Британији забрањен као терористичка организација, суочити са хапшењем и да инциденти повезани са мржњом неће бити толерисани.

Протест је протекао мирно и није било извештаја о хапшењима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана