На Сицилији осуђено 39 људи због скретања вјерске процесије до куће шефа мафије

Танјуг
Foto: Илустрација

ПАЛЕРМО - Италијански суд на Сицилији осудио је 39 људи укупном казном од 80 година затвора због скретања вјерске процесије на Вели петак 2016. године до куће шефа криминалне организације Франческа Ла Роке, који служи казну доживотног затвора, и одавања почасти његовој породици.

Осам људи означених као коловође добили су по три године затвора, а остали су осуђени на казне у распону од шест мјесеци до две године и девет мјесеци затвора, преноси Ројтерс.
    
Група је осуђена за ремећење вјерског догађаја и подстрекивање на чињење кривичног дјела.
    
Градоначелник и свештеник Сан Микеле ди Ганзарија одбили су да прате процесију са њене званичне руте и осудили су одговорне за њено преусмјеравање.
    
Сицилијански надбискуп Микеле Пениси је након изрицања пресуде рекао да се нада да ће то одвратити друге од сличних дјела у будућности и додао да Бог није на страни мафије и криминалаца који су насилни и немилосрдни људи.
    
У Италији, многи припадници организованог криминала себе виде као религиозне, моле се богу и користе религиозне статуе светаца у обредима иницијације нових чланова групе, подсјећа Ројтерс.


Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана