На Родосу горе три хотела, туристе спашавају бродићима (FOTO/VIDEO)

ГС
На Родосу горе три хотела, туристе спашавају бродићима (FOTO/VIDEO)

РОДОС - Лучка управа грчког острва Родоса наставља евакуацију становништва и туриста морем са плажа у Ларду и Киотарију, источна страна острва одсјечена је великим шумским пожаром и друмски саобраћај је обустављен, јавља атински Радио СКАИ, преноси Н1.рс.

Горе три хотела у области Киотари на јужном Родосу које су туристи раније данас напустили. Пожар на Родосу гори пет дана и сада је ван контроле. У евакуацији учествују четири бродића обалске страже, а у приправности је један приватни авион.

Власти СМС-порукама обавјештају становнике да напусте село Асклипио и област Киотари, а претходно и села Лардо и Пилона. Борба с пожаром на Родосу се наставља у области Лаермоса и Лардоса, гдје ватра неконтролисано букти  – каже СКАИ.

Због пожара је струја искључена у неколико области острва. Данашње стање се сматра посебно тешким због јаког ветра.

Представник за штампу Ватрогасне службе Грчке Јанис Артопиос рекао је новинарима да је пожар на Родосу најтежи с којим се ватрогасци сада суочавају, и навео да су у областима на Родосу Лардос, Лаерма, Киотари делују 173 ватрогасца, 10 група волонтера, 35 возила, пет хеликоптера, три авиона, као и 31 ватрогасац из Словачке с пет ватрогасних возила.

Радију СКАИ замјеник градоначелника за цивилну заштиту Општине Родос Нектариос Флоскакис је рекао да је једна јединица ватрогасаца данас неко вријеме била пожаром заробљена у манастиру Панагија тис Ипсенис, али су се спасли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана