На протестима у Њујорку ухапшено 11 људи

Танјуг
Foto: Принтскрин

ЊУЈОРК- Једанаест особа је ухапшено на протестима у Њујорку, гдје су присутни демонстрирали због убиства бескућника Џордана Нилија.

Како наводи Њујорк Пост, један од полицајаца је на земљи уочио Молотовљев коктел, али то није био разлог хапшења, већ се највећи број оптужби односи на изазивање нереда и ометање јавности буком.

До хаоса на улицама је дошло два дана након што су демонстранти заузели метро станицу на сјевероистоку Менхетна, када су стали на шине у знак протеста.

Мали број људи који се тада окупио на станици, узвикивао је ''Џордан Нили'', у знак сјећања на 30-годишњег бескућника.

Портал подсјећа да је Џордана Нилија, који је патио од схизофреније, задавио бивши припадник америчких Маринаца, познат само као ''Пени'', након што се Нили током вожње метроом ''понашао недолично'' према другим путницима.

Демонстрантима који изазивају буку, за окупљање је потребна посебна дозвола и они су били више пута упозорени прије него што су ухапшени, саопштено је из њујоршке полиције.

Поред 11 ухапшених, власти су ухапсиле и двојицу демонстраната за које се сумња да су скочили на шине током протеста, рекао је шеф полицијске патроле Џон Чел.

''Пенијев'' правни тим је саопштио да је он дјеловао у самоодбрани, уз тврдњу да је Нили претио њему и другим путницима, и да Пени није имао намјеру да повреди Нилија.

Против њега није подгинута оптужница, иако је Окружно тужилаштво Менхетна саопштило да истражује случај.

Медицински иследник је прошле седмице смрт Нилија описао као убиство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана