На отварању Свјетског економског форума у Давосу додијељене награде "Кристал"

Танјуг
Foto: Принтскрин

ДАВОС - На отварању Свјетског економског форума у Давосу (СЕФ) додијељене су награде "Кристал" за рад на промовисању очувања животне средине, људских права и разумијевања међу културама, а добитници су свјетски признати архитекта Диебедо Франсис Кере, амбасадорка Програма Уједињених нација за развој (УНДП), глумица Мишел Јео и гитариста, композитор и хуманитарац Најл Роџерс.

Диебедо Франсис Кере је добио награду за подршку афричке заједнице Гандо кроз пројекте који се фокусирају на образовање, здравље и животну средину и воде ка друштвено, економски и еколошки одрживој будућности, објављено је на на сајту СЕФ.

Мишел Јео је као амбасадорка Уједињених нација посвећена циљевима одрживог развоја, залаже се за одрживу моду, а учествује и у кампањама које подижу свијест о безбједности у саобраћају и истичу важност очувања животне средине.

Најл Роџерс је награђен "за своје изузетне напоре да учини свијет мирнијим, равноправнијим и инклузивнијим мјестом" кроз своју музику и посвећеност у борби против системског расизма, неједнакости и неправде, додаје се у саопштењу.

Суоснивачица Светског економског форума Хилде Шваб се приликом церемоније додјеле награда осврнула на моћ уметности и културе у друштвима. 

Она је истакла да култура "руши баријере, гради мостове и јача осећај заједништва и припадности".

    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана