На насуканом крузеру на Гренланду троје путника има ковид-19

Танјуг
На насуканом крузеру на Гренланду троје путника има ковид-19

КОПЕНХАГЕН– Три путника заражена су вирусом корона на луксузном крузеру "Оушн Експлорер" који је насукан на Гренланду са 206 људи на броду, саопштио је данас оператер Аурора Еxпедитионс.

Саопштење је услиједило након трећег неуспјелог покушаја ослобађања брода, пошто је друго пловило, инспекцијски брод, у сриједу покушао да извуче крузер за вријеме плиме, преноси АП.

Раније ове недјеље, брод за крстарење направио је два неуспјела покушаја да самостално исплива током плиме.

„Ови путници су тренутно у изолацији. О њима брину наш љекар, медицински тим и посада и добро су“, наводи се у саопштењу компаније са сједиштем у Аустралији.

У саопштењу се додаје да су остали путници на крузеру  „безбједни и здрави“.

Брод за крстарење са 206 људи насукао се на удаљеној локацији у источном Гренланду и не може одмах да се ослободи, саопштила је у раније Заједничка арктичка команда (ЈАЦ) данске војске.

Луксузни брод за крстарење "Оушн Експлорер" насукао се у понедељак у Алпефјорду у националном парку око 1.400 километра сјевероисточно од главног града Гренланда Нука, наводи се у саопштењу.

Нема извјештаја о повријеђенима, нити постоји непосредни ризик од штете по особе на броду нити по животну средину, додаје се.

Најближи насуканом пловилу је инспекцијски брод који се налазио око 1.200 наутичких миља у тренутку инцидента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана