На карневалу у Нотинг Хилу осам особа избодено, више стотина ухапшено

Танјуг
На карневалу у Нотинг Хилу осам особа избодено, више стотина ухапшено

ЛОНДОН - Осам особа је избодено, а стотине ухапшено након нереда насталих на карневалу у Нотинг Хилу, у западном дијелу Лондона.

Мушкарац стар 29 година, који је избоден синоћ послије 21 сат у критичном је стању, док је 19-годишњи младић у тешком, али стабилном стању, док је преосталих шест мушкараца задобило повреде које нису опасне по живот, преноси Скај њуз.

Они су повријеђени у одвојеним инцидентима.

Током два дана фестивала ухапшено је 275 особа због низа кривичних дјела, међу којима су посједовање, сексуални напад, напад на полицију и посједовање дроге. Замјеница помоћника комесара полиције Аде Аделекан, која је надгледала полицијску операцију, рекла је да је за жаљење што је већ другу годину заредом карневал обиљежен озбиљним насиљем.

-Нико не оспорава значај карневала у културном календару Лондона и огромна већина оних који су дошли имаће позитивна искуства. Међутим, не можемо занемарити убоде ножем, сексуалне нападе и нападе на полицајце које смо видјели. Прегледаћемо догађаје у претходна два дана и детаљно размотрити шта ће можда морати да се промијени у наредним годинама - рекла је она.

Како се наводи, сматра се да је око два милиона људи изашло на улице западног Лондона током карневала.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана