На истоку Конга убијено 26 људи, осумњичени исламистички милитанти

Танјуг
На истоку Конга убијено 26 људи, осумњичени исламистички милитанти

БЕНИ- Најмање 26 људи убијено је у нападу у граду Оича, на истоку Демократске Републике Конго, а сумња се да су то учинили исламистички милитанти, рекао је данас градоначелник тог мјеста Николас Кикуку.

Масакр се догодио у понедјељак увече, а градоначелник Оиче, у провинцији Сjеверни Киву, навео је и да су четири особе рањене и пребачене у болницу, пренио је Ројтерс.

Он је тај напад приписао Савезничким демократским снагама (АДФ), наоружаној групи из Уганде са сједиштем у источном Конгу, која се заклела на вјерност Исламској држави и често изводи нападе, Локално цивилно друштво потврдило је напад и такође окривило АДФ, а саопштило је да овог пута није било никаквог упозорења. Агенција наводи да су локални младићи били љути данас након што им је полиција није допустила притуп тијелима, након чега су млади демонстранти запалили неколико возила на мјесту за дистрибуцију помоћи, а Свјетски програм за храну УН навео је да су запаљена три камиона и да истражује инцидент.

Уганда и Конго су пије двије године покренули заједничку војну операцију, како би покушали да униште побуњенике. Војска Уганде саопштила је прошлог мјесеца да је успела да убије више од 560 бораца АДФ-а и уништи неке од његових кампова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана