На граници пронађене десетине украјинских и кинеских пасоша

Танјуг
На граници пронађене десетине украјинских и кинеских пасоша

ВАШИНГТОН - На граници између САД и Мексика пронађене су десетине украјинских и кинеских пасоша, усљед тренутних несугласица између републиканаца и Бијеле куће у вези са политиком контроле границе, саопштио је члан америчког Конгреса из Републиканске странке Мет Гаец.

Он се данас огласио на платформи "Икс", након што је јуче, заједно са још 60 посланика из Републиканске странке, посјетио границу САД и Мексика, за коју траже строжу имиграциону политику у замјену за пружање подршке захтјеву америчког предсједника Џозефа Бајдена за додатну новчану помоћ Украјини.

"Десетине украјинских и кинеских пасоша пронађене су на јужној граници САД. Бајден и /амерички секретар за државну безбједност Алехандро/ Мајоркас кажу да је граница обезбијеђена. Шта ви мислите?", упитао је Гаец у објави.

Амерички медији објавили су у уторак, 2. јануара, да су званичници регистровали пресретање 302.000 миграната на јужној граници прошлог мјесеца, што је највише икада у периоду од мјесец дана.

Предсједавајући Представничког дома Конгреса САД Мајк Џонсон, који је такође јуче посјетио границу, назвао је ситуацију "неублаженом катастрофом Бајденовог сопственог дизајна".

Конгрес је крајем прошлог мјесеца престао са радом због празника, а да притом није постигнут договор о безбједности границе нити о додатној помоћи Украјини. Републиканци у Конгресу инсистирају на уврштавању строжих мјера контроле границе у додатно финансирање у износу од 106 милијарди долара, које укључујуе више од 60 милијарди долара за Украјину. Очекује се да се ће се преговори наставити у понедјељак, 8. јануара.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана