На дјечијим грицкалицама линк који води на порнографски сајт

ГС
На дјечијим грицкалицама линк који води на порнографски сајт

ЛОНДОН - Бизарни скандал потреса тренутно "Лидл" у Великој Британији, а тамошња служба за заштиту потрошача Which на друштвеној мрежи Икс (бивши Твитер) упозорила на опозив производа овог трговачког ланца.

Како је наведено, "Лидл" је из продаје повукао четири врсте грицкалица које на паковању приказују псе из цртаног филма “Патролне шапе”. Медији наводе како је разлог за овај необичан опозив готово невјероватан. На омотима грицкалица постоји линк (УРЛ) која води до странице која приказује порнографски садржај, преноси Феникс магазин.

Како је то могло да се догоди?

УРЛ је изворно требао бити од добављача дјечијег бренда Appy Kids Co. Међутим, сада повезница преусмјерава на кинеску порно страницу. Британски "Лидл" одлучио је да повуче грицкалице с порнографским линковима с тржишта и извинио се потрошачима.

Препоручују да се врате производи

У међувремену је британски "Лидл" реаговао на овај инцидент и објавио саопштење за јавност. У њему је обавијестио јавност о повлачењу грицкалица и позвао купце да ни под којим условима не кликћу на УРЛ. Умјесто тога, препоручује се враћање производа у "Лидл" трговину.

- "Лидл" се искрено извињава због могућих неугодности и захваљује забринутим потрошачима на сарадњи. Ова необична прича не само да расвјетљава крхкост интернета, већ показује и колико је важно бити на опрезу у данашњем свијету - чак и с наизглед безопасним грицкалицама за дјецу - наведено је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана