"На Блиском истоку катастрофа епских размјера"

Срна
Foto: Taнјуг/AP

Амбасадор Русије при УН Василиј Небензја изјавио је вечерас да се на Блиском истоку дешава катастрофа библијских размјера и да никакве хуманитарне паузе неће помоћи.

"Обим губитака агенција УН је шокантан. Највећа болница у Гази је угрожена, девет болница је неупотребљиво, а број цивилних жртава расте јер је Газа одсјечена од остатка свијета", рекао је Небензја на хитној сједници Савјета безбједности УН поводом хуманитарне ситуације у Појасу Газе.

Он је рекао да су само 94 камиона са хуманитарном помоћи ушла у Појас Газе, док је, како је навео, Израел блокирао те операције.
 
"Упркос недвосмисленој реакцији широм свијета, Западни Јерусалим је започео практичну примјену свог плана да очисти енклаву", рекао је Небензја.

Он је навео да је Савјет безбједности УН парализован због става Сједињених Држава.

"Никакве хуманитарне паузе неће помоћи. Хуманитарна помоћ се не може пружити у јеку непријатељстава на терену. Надам се да сви овдје то разумију", нагласио је Небензја.

Он је истакао да је сада приоритет зауставити крвопролиће и премјестити ситуацију у дипломатску сферу како би се реализовало рјешење о двије државе које су раније одобриле УН.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана