Музеј Лувр ради нормално након дојаве о бомби у суботу

Танјуг
Музеј Лувр ради нормално након дојаве о бомби у суботу

ПАРИЗ - Музеј Лувр у Паризу, који је у суботу био затворен из безбједносних разлога, поново је данас отворен за јавност.

Музеј је отворио врата за посјетиоце јутрос у девет часова, преноси француски „Фигаро“.  

„Драги посјетиоци, након што је објекат био затворен у суботу, са задовољством можемо да кажемо да ће данас радити уобичајно, као и сваке недјеље, стога, уживајте у посјети“, навела је управа Лувра на мрежи Икс (Твитер). 

У суботу, посјетиоци су морали хитно да напусте Лувр због дојаве о бомби, а музеј је био затворен цио дан. 

Осим Лувра, и Версајски дворац је био затворен за посетиоце, такође због дојаве о бомби, а евакуисана је и железничка станица Гар де Лион. 

Француска је од петка увече подигла ниво безбједности на највиши степен, након убиства учитеља Доминика Бернара, кога је насмрт избо младић испред гимназије у Арасу.  

У том инциденту, још три особе су тешко повријеђене, укључујући нападача. 

Овај чин је у Француској проглашен „исламским тероризмом“, а предсједник Емануел Макрон је наредио мобилизацију 7.000 војника како би се појачале безбједносне патроле у земљи. 
Свих 7.000 војника ће бити распоређено по земљи до понедјељка увече, а ако треба и послије тог периода, прецизирали су из Јелисејске палате. 

Министар унутрашњих послова Француске Жералд Дарманен рекао је у петак да је напад у Арасу повезан са догађајима на Блиском истоку, гдје Израел води војну офанзиву против Хамаса, палестинске милитантне организације, која је прошле суботе извршила нападе на Израел. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана