Мушкарац у притвору због пријетње по катедралу у Келну

Tanjug
Foto: dw

КЕЛН - Њемачка полиција саопштила је данас да је задржала у притвору једног мушкарца који се доводи у везу са пријављеном пријетњом нападом на катедралу у Келну током празника.

Полиција је навела да је привела пет мушкараца током  претреса стана у Везелу, у близини холандске границе, на Бадње вече по грегоријанском календару.    

Четворица мушкараца пуштена су на слобуду, али је 30-огодишњи Таџикистанац задржан у притвору како би се спријечила опасност, навела је полиција и додала да постоје "непрецизне безбједносне инфромације" када је о ријеч о осумњиченом држављанину Таџикистана.    

Суд у њемачком граду Оберхаузену одобрио је у понед‌јељак захтјев полиције Келна да га задржи у притвору до 7. јануара, преноси АП.     

"Користимо све законске могућности да заштитимо људе, катедралу и предстојеће прославе Нове године", рекао је шеф криминалистичке полиције Келна Михаел Есер.    

Полиција је непосредно пре обиљежавања Божића по грегоријанском календару претражила катедралу у Келну, заједно са псима трагачима.   

Вјерници су на Бадње вече морали да прођу безбједносне провјере како би присуствовали поноћној миси у катедрали.     

Келнска полиција навела је да је предузела мјере предострожности током Божића, иако информације које је добила указују да постоји пријетња у новогодишњој ноћи.       

Због повишеног степена опасности од терористичких напада катедрала у Келну, најпосјећенији туристички локалитет у Њемачкој, и даље је затворена за посјетиоце уз изузетак уласка вјерника на мисе.   

Безбједносне мјере уведене су још прошлог викенда због сумње да се припремају терористички напади с исламистичком позадином на катедрале у Келну и Бечу.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана