Мушкарац просуо јогурт на двије жене у Ирану јер нису покриле косу, сви су ухапшени (ВИДЕО)

ГС
Мушкарац просуо јогурт на двије жене у Ирану јер нису покриле косу, сви су ухапшени (ВИДЕО)

Двије жене ухапшене су у Ирану након што су нападнуте јогуртом, наводно јер нису покриле косу у јавности. Медији наводе да је ухапшен и нападач.

 У видеоснимку који је постао виралан, двјема муштеријама прилази мушкарац и почиње разговарати с њима. Затим с полице узима нешто што се чини као кантица јогурта и љутито их просипа изнад њихових глава.

Иранско правосуђе саопћило је да су двије жене приведене због показивања косе, што је у Ирану противзаконито. Мушкарац је такођер ухапшен због ремећења јавног реда и мира.

Хапшења су услиједила након вишемјесечних демонстрација у земљи у којима се тражи укидање обвезног ношења хиџаба.

На снимци се виде жене у продавници, чекајући да их услужи члан особља. Човјек који је изгледао као да пролази улази и супротставља им се. Након што проговори, опетовано их напада јогуртом. Нападача затим трговац изгура из трговине.

Додаје се да су власнику трговине издане "потребне обавијести" како би се осигурало поштивање закона.

Неношење хиџаба у јавности забрањено је женама у Ирану. Али љутња и фрустрација законом довели су до неслагања у иранском друштву.

Демонстрације су се проширили Исламском Републиком у септембру након смрти Махсе Амини, 22-годишњакиње коју је притворила полиција за морал у Техерану због наводног "непрописног" ношења хиџаба.

У суботу је ирански предсједник Ебрахим Раиси поновио да би иранске жене требале носити хиџаб као "вјерску потребу", преноси Кликс.

"Хиџаб је правна ствар и његово придржавање је обавезно", рекао је Раиси.

 

مشهد، شاندیز
از صفحه یاسر عرب pic.twitter.com/zstrtACMQD

— Mehdi Nakhl Ahmadi (مهدی نخل احمدی) (@MehdiNakhl) March 31, 2023

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана