Мушкарац пред судом након што је слетио из Данске у САД без пасоша и карте

Танјуг
Foto: Илустрација

ЛОС АНЂЕЛЕС- Сергеј Владимирович Очигава, који је у новембру слетио из Данске у Лос Анђелес без пасоша или карте, оптужен је за федерални злочин у Сједињеним Државама.

Очигава је надлежнима саопштио да се не сјећа како је прошао кроз обезбеђење аердрома у Европи, како се тврди у федералној жалби коју је поднио ФБИ, преноси Гардијан.

По доласку у Лос Анђелес, Очигава је рекао да је оставио документа у авиону. Међутим, службеник америчке царине и граничне заштите (ЦПБ) није могао да пронађе путника на листи лета којим је дошао или било којој другој листи међународних летова.

 Очигава није имао ни пасош ни визу за улазак у Сједињене Државе, али је полиција међу његовим стварима пронашла руска и израелска идентификациона документа, а у тужби не наводи које је националности или да ли је дуални држављанин.

У његовом телефону је пронађена фотографија на којој се дјелимично види пасош који садржи његово име, датум рођења и број пасоша, али не и његову фотографију.

Сергеј Очигава тврди да је спавао три дана и да није схватао шта се догађа, док је особље лета пријавило његово чудно понашање у авиону, које је укључивало мијењање сједишта и покушај крађе чоколаде намијењене за особље.

Очигава се у уторак нашао у федералном притвору, а суђење је заказано за 26. децембар.

Уколико буде осуђен, могао би да се суочи са затворском казном до пет година, будући да је путовање као слијепи путник дефинисано као кривично дјело законом САД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана