Тинејџер покушао отворити врата авиона: Морали га завезати до слијетања

ГС
Тинејџер покушао отворити врата авиона: Морали га завезати до слијетања

Кореанац (19), који је био на лету из Цебуа на Филипинима за Сеул у Јужној Кореји, покушао је да отвори врата авиона усред лета.

Након истраге полиције на аеродрому Инчеон у Јужној Кореји утврђено је да је био позитиван на дрогу, а полиција је за Си-Ен-Ен (CNN) рекла да је извршила једноставан тест на дрогу након његовог “ненормалног понашања”.

- Осјећао сам се да сам нападнут - рекао је новинарима који су питали зашто је покушао да отвори врата авиона.

Званичници Jeju Airlinesa изјавили су да се путник почео „чудно понашати” око сат времена након полијетања.

- Као резултат тога, он је премјештен у први ред авиона близу излазних врата гдје га је особље могло надгледати - рекли су званичници Jeju Airlinesa.

Такође се пожалио да је осјетио “притисак” на грудима, саопштила је авиокомпанија.

- Након што је помјерио сједишта, мушкарац је изненада потрчао према вратима за хитне случајеве и покушао да их отвори, али га је одмах савладала посада, која је користила ласо конопац и везице како би га држала под контролом до краја лета - наводи Jeju Airlines.

Врата су остала затворена, а нико од 180 путника у авиону није повријеђен у инциденту. Путник је предат полицији на аеродрому у Сеулу у 7:30 сати ујутро по локалном времену након што је авион слетио у понедјељак. За путником је расписан налог за хапшење и он је оптужен за кршење Закона о сигурности у ваздухопловству, саопштила је полиција.

Узорци косе и урина овог мушкарца послани су Националној форензичкој служби ради потпуне анализе о врсти и количини дроге која је конзумирана, саопштила је полиција, додајући да се резултати очекују у року од седмицу или двије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана