Мушкарац активирао бомбу у центру за психолошку помоћ

Танјуг
Мушкарац активирао бомбу у центру за психолошку помоћ

МОСКВА- Једна особа је погинула, а двије су повријеђене након што је мушкарац у граду Елиста на југу Русије активирао експлозивну направу у центру за психолошку помоћ.

-У центар за психолошку помоћ је као клијент дошао мушкарац, који је очигледно био регистровани пацијент локалне амбуланте за менталне и неуролошке поремећаје. Током сукоба са службеником центра, мушкарац је активирао неидентификовану експлозивну направу и погинуо од експлозије. Запослени и његов рођак хитно су превезени у болницу у тешком стању. Покренут је кривични поступак - наводи се у саопштењу полиције, преноси ТАСС.

 Канцеларија Истражног комитета у јужној руској републици Калмикији покренула је кривични поступак због експлозије у административном центру Елиста. Касније је Министарство здравља Калмикије саопштило да је стање жртава стабилно, а њихове ране нису опасне по живот, иако су и даље на интензивној њези.

Центар за психолошку помоћ налази се у стамбеној згради, чији су станари евакуисани у привремено склониште. Све околности инцидента се истражују, а на лицу мјеста су припадници полиције и хитне помоћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана