МУП Русије саопштио да су нападачи страни држављани, Кадиров открио гдје су ухапшени

Агенције
МУП Русије саопштио да су нападачи страни држављани, Кадиров открио гдје су ухапшени

МОСКВА - Четворица осумњичених који су приведени након терористичког напада у Москви нису држављани Русије, саопштило је руско Министарство унутрашњих послова.

Русија је саопштила да је ухапсила четири нападача осумњичена за масакр у концертној дворани недалеко од Москве. Укупно је приведено 11 људи.

Из видео снимка дијела саслушања познато је како изгледају три од четири нападача, а позната су и четири имена - Фаридун Шамсудин, Абдуло, Мухамед (презимена нису наведена) и Раџаб Ализадех, преноси РИА Новости.

Сви притвореници на објављеном видео снимку изузетно слабо говоре руски (или се претварају да слабо говоре), а један од њих комуницира са оперативцима преко преводиоца на таџичком, наводи руска агенција.

Судећи по изјави ухапшеног Фаридуна Шамсудина, терористички напад је изведен "за новац".

У нападу извршеном у дворани Крокус, једном од најгорих терористичких напада у модерној историји Русије, убијено је 133 људи, уз велики број рањених, саопштено је раније данас из руског Истражног комитета.

Акција наоружане групе је била добро припремљена и осмишљена како би број жртава био што већи, пренијели су руски медији.

Чеченски лидер Рамзан Кадиров потврдио је да су чеченске војне јединице учествовале у хапшењу починилаца терористичког напада у Москви.

-Војници Ахматско-руског пука руског министарства одбране, стационирани у Брјанској области и ангажовани на обезбјеђивању и заштити државне границе Русије са Украјином, заједно са Центром за посебне намјене ФСБ, ухватили су четворицу терориста који су директно били умијешани у погубљење људи у дворани “Крокус“ док су покушали да пређу руско-украјинску границу - написао је Кадиров на свом Телеграм каналу, преноси Интерфакс.

Према његовим ријечима, операција је успјешно спроведена и “убице су ухваћене живе, упркос ризицима”.

-Ниједан припадник руских снага безбједности није повријеђен током ове операције - рекао је Кадиров.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана