Москва: Запљена имовине било би економско разбојништво Запада

Срна
Москва: Запљена имовине било би економско разбојништво Запада

МОСКВА - Намјера ЕУ да заплијени руску имовину како би помогла Кијеву је економско разбојништво колективног Запада, саопштено је из руског Министарства спољних послова.

"Став Русије у вези са могућом пљенидбом наше незаконито замрзнуте имовине која нас лишава профита остаје непромијењен. Ми сматрамо све такве кораке, укључујући и такозвано замрзавање имовине Русије, наших грађана и компанија, економским бандитизмом колективног Запада", наводи се у саопштењу.

Из Министарства истичу да покушаји западних земаља да "заплијене руске суверене резерве, чији легитимитет нико не може да оспори, представљају још једно грубо кршење међународног права".

"ЕУ није вратила Русији оно што јој је дуговала и што јој са правом припада уз образложење да су то наше неплаћене обавезе или банкрот", наводе из Министарства.

У саопштењу се додаје да ЕУ, која већ има много дугова, не жели више да плаћа Украјини "из свог џепа", па разматра идеју да у ту сврху употријеби новац украден од Русије и тако подржи режим украјинског предсједника Владимира Зеленског, преноси "Спутњик".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана