Москва упозорава запад да не покуша да искористи ситуацију

Срна
Москва упозорава запад да не покуша да искористи ситуацију

МОСКВА - Москва је упозорила западне државе да не покушавају да искористе ситуацију у Русији како би остварили своје русофобне циљеве, саопштено је данас из руског Министарства спољних послова.

"Упозоравамо западне државе да не покушавају да искористе ситуацију у Русији како би остварили своје русофобне циљеве. Слични покушаји су бескорисни и неће наићи на одговор у Русији или међу политичким снагама у иностранству", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да ће ускоро бити пронађено рјешење за новонасталу ситуацију, захваљујући мудрости руског народа и државе те да ће бити испуњени сви циљеви војне операције.

Из Министарства наводе да ће Русија "наставити својим сувереним путем за осигурање сопствене безбједности, јачање ауторитета на међународној сцени и стварање праведног мултиполарног свјетског поретка" те да Москва високо цијени принципијелне ставове савезника и страних партнера.

Федерална служба безбједности Русије покренула је поступак против шефа приватне војне компаније "Вагнер" Јевгенија Пригожина због побуне, саопштио Национални антитерористички комитет Русије.

Руски предсједник Владимир Путин поручио је да су сви који су подигли оружје против војске издајници и да ће предузети одлучне акције против њих.

Пригожин, који се тренутно налази у Ростову на Дону, одговара да се нико неће предати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана