Москва: Украјина планира напад на нуклеарне електране Курск и Запорожје

Агенције
Москва: Украјина планира напад на нуклеарне електране Курск и Запорожје

МОСКВА - Украјинске власти планирају да нападну нуклеарне електране Курск и Запорожје како би оптужиле Русију за провокацију, тврди руско Министарство унутрашњих послова Харковске области.

У саопштењу Министарства се наводи да су руске власти ту информацију добиле након испитивања украјинских ратних заробљеника, припадника 82. Одреда специјалних снага Украјине, преноси ТАСС.

- Тренутно је позната намјера да (Украјинци) нападну нуклеарна постројења Курчатовске и Запорошке нуклеарне електране у Курчатову и Енергодару у оквиру којих руско руководство може да предузме узвратне мјере и да удари нуклеарним оружјем по територији Украјине, наводи се у објави на Телеграм каналу министарства.

Војни дописник ТАСС-а Марат Хајрулин је за агенцију потврдио ову информацију, позивајући се на украјинске изворе.

- Планирају да нападну складишта истрошеног нуклеарног горива из нуклеарних електрана, написао је он на свом Телеграм каналу.

Према његовим ријечима, ''специјалне бојеве главе за ову провокацију већ су испоручене у град Желте Воде у Дњепропетровској области, у предузеће Источни рударско-прерађивачки комбинат“, пише ТАСС.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана