Москва тражи хитно ослобађање митрополита Павла

Срна
Москва тражи хитно ослобађање митрополита Павла

МОСКВА - Русија захтјева хитно ослобађање старјешине манастира Кијевско-печерске лавре митрополита Павла, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Захтјевамо да Кијев строго поштује међународне правне обавезе и да одмах ослободи митрополита Павла, који болује од тешке болести и да му пружи адекватну љекарску његу", нагласила је Захарова, преноси руска новинска агенција ТАСС.


Она је истакла да је хапшење митрополита још један показатељ "политичке арбитраже и владавине безакоња у Украјини, системског кршења права православних хришћана".

Према њеним ријечима, суд који су формирале власти и присилне мјере које су предузели да би протјерали вјернике из Кијевско-печерске лавре дио су истог ланца и њихова сврха је уништење канонске Украјинске православне цркве, која уједињује више милиона људи.

Захарова је изразила жаљење што политички мотивисани притисак на канонску православну цркву и злочини над монасима и богомољама Кијевско-печерске лавре на наилазе на јасну осуду релеватних међународних структура.

Окружни суд Кијева одредио је синоћ притвор митрополиту Павлу који ће трајати до 14. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана