Москва: Пресретнута и уништена 33 украјинска дрона

ГС/Агенције
Москва: Пресретнута и уништена 33 украјинска дрона

МОСКВА, КИЈЕВ- Рат у Украјини траје 662 дана. Министарство одбране Русије саопштило је да су током ноћи 33 дрона пресретнута и уништена изнад Липецке, Ростовске и Волгоградске области. Предсједник Украјине Володимир Зеленски најавио је јачање система ПВО.

Два села у Белгородској области остала без струје послије украјинског гранатирања

Два руска села у Белгородској области, која се граниче са Украјином, остала су без струје после гранатирања украјинских снага, рекао је гувернер те области Вјачеслав Гладков.

-Као резултат гранатирања, оштећен је далековод, па су села Теребрено и Старосеље остала без струје - написао је Гладков на свом Телеграм каналу, преноси ТАСС.

У селу Теребрену, према ријечима Гладкова, оштећене су три стамбене куће. Гувернер Белгородске области раније је извијестио да су украјинске трупе гранатирале Теребрено, и да је посљедично, испорука гаса прекинута. У међувремену, снабдијевање гасом је обновљено.

Локалне власти: Дијелови обореног дрона усмртили једну особу

Начелник области Одесе рекао је да су крхотине обореног руског дрона усмртиле једног цивила.

Претходно је саопштено да је украјинска ПВО ноћас уништила више од 20 руских беспилотних летјелица.

Украјински системи противваздушне одбране уништили су изнад Одесе девет руских дронова иранске производње, потврдио је гувернер Олех Кипер у поруци на Телеграму подсјетивши да је то трећи руски ваздушни напад на регион Одесе у протеклих недјељу дана, преноси Ројтерс

-Један од оборених дронова пао је на стамбени објекат у Одеском округу и експлодирао - рекао је Кипер додавши да је да је оштећено неколико кућа, а да је касније је у једној пронађено беживотно тијело.

Украјинско ратно ваздухопловство је саопштило да су ПВО системи осим дронова уништили и руску балистичку крстарећу ракету "искандер.“

Руски ПВО током ноћи пресрео и уништио 33 украјинска дрона

Руске противваздушне снаге су током ноћи пресреле и уништиле 33 украјинске беспилотне летјелице изнад Липецке, Ростовске и Волгоградске области, саопштило је  Министарство одбране Русије.

Губернатори Ростовске и Волгоградске области Василиј Голубјев и Андреј Бочаров саопштили су да у њиховим регионима није било жртава, преноси ТАСС.

Од када је почела напад на Украјину у фебруару прошле године, Русија готово свакодневно саопштава о покушајима напада украјинских дронова на пограничне области, Крим и Москву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана