Москва: Ограничење цијене гаса - сулуда идеја

Срна
Москва: Ограничење цијене гаса - сулуда идеја

МОСКВА - Иницијатива ЕУ о ограничењу цијене гаса у супротности је са законима тржишта и довешће до њихове деградације, изјавио је амбасадор за специјалне налоге Министарства иностраних послова Русије Јуриј Сентјурин.

Сентјурин је рекао да могу постојати различите сулуде идеје по том питању, а то су, свакако, мјере које се не могу подвести под тржишне.

"Ово су средства која су усмјерена против тржишта. Према мом мишљењу, све ово доводи до толико негативних посљедица као што је деградација тржишта. Одбијање, кршење међународног права", оцијенио је дипломата за "Спутњик".

Према његовим ријечима, сличне иницијативе дестабилизују тржишта и повећавају ниво неизвијесности.

Очекује се да ће министри енергетике чланица ЕУ данас размотрити питање максималне цијене природног гаса.

Претходно се министри енергетике земаља ЕУ на састанку у Бриселу нису могли усагласити о ограничењу цијене гаса и одлучили су да то питање поново размотре данас.

Европска комисија је у новембру припремила привремени механизам корекције тржишта гаса ради обуздавања великих скокова његове цијена.

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је, коментаришући идеју Запада да ограничи цијене руских енергената, да Москва ништа неће извозити у иностранство, уколико то буде супротно њеним интересима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана