Моравјецки се нада новој економској заједници са Румунијом и Украјином

Танјуг
Foto: Агенције

ВАРШАВА- Пољски премијер Матеуш Моравјецки изнео је очекивање да ће бити изграђена нова економска заједница у Централној и Источној Европи, уз учешће Румуније и Украјине, и такође критиковао моћне западне земље због дугогодишњег подривања региона.

Током пољско-румунских међувладиних консултација у уторак у Букурешту, Моравјецки је истакао да је сарадња између Пољске и Румуније кључна да се глас региона боље чује, пренио је Еурактив.

"Не можемо да гледамо на Европску унију као на оне које морамо да слушамо и који увијек морају имати најбоља рјешења која се превозе у коферу у Букурешт или Варшаву", рекао је он, известила је ТВП.

Моравјецки је у свом говору, такође, похвалио свог румунског колегу Николае Чуку и предсједника земље Клауса Јоханиса због вођења политике која има за циљ "кохезију, синергију и ефикасност између обје земље".

Према ријечима пољског премијера, снажније земље Запада и Истока су искоришћавале земље у региону, напомињући да када је тај простор прешао у капитализам након пада комунизма, Запад их је користио за своје циљеве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана