MO Русије: Уништено 26 украјинских дронова изнад Крима

ГС/Агенције
MO Русије: Уништено 26 украјинских дронова изнад Крима

МОСКВА, КИЈЕВ - Рат у Украјини траје 660 дана. 

Кличко: Украјинске јединице ПВО гађају руске дронове изнад Кијева

Украјинске јединице противваздушне одрбане ангажоване су усљед напада руских беспилотних летјелица изнад Кијева, саопштио је вечерас градоначелник украјинске престонице Виталиј Кличко.

Свједоци Ројтерса рекли су да су у главном граду Украјине одјекнуле експлозије када су украјинске противваздушне јединице кренуле у дејство.

Свједоци су рекли да су се сирене за ваздушни напад огласиле на источној обали реке Дњепар, док је на супротној обали становнике Кијева полиција упозорила преко разгласа, преноси Ројтерс.

Раније данас руско Министарство одбране саопштило је да је изнад Крима оборено 26 украјинских дронова.

MO Русије: Уништено 26 украјинских дронова изнад Крима

Руски системи противваздушне одбране (ПВО) уништили су 26 украјинских дронова изнад полуострва Крим, саопштило је Министарство одбране.

-Данас, од 20.30 до 22.30 по московском времену, осујећен је покушај кијевског режима да изврши терористички напад помоћу беспилотних летјелица са фиксним крилима на објекте на територији Републике Крим - наводи се у саопштењу.

Министарство одбране прецизирало је да су руски ПВО системи уништили 26 украјинских беспилотних летјелица.

Јапан увео нови пакет санкција Русији

Јапан је увео нови пакет санкција Русији, који укључује забрану увоза неиндустријских руских дијаманата, ограничење извоза и замрзавање имовина, саопштило је јапанско министарство економије и трговине.

Као дио пакета, Јапан уводи извозна ограничења за 57 компанија, међу којима су бројна индустријска и одбрамбена предузећа, поизвођачи авиона и бродова, као и истраживачке институције.

На црну листу је такође стављено 35 појединаца и 43 компаније чија ће имовина бити замрзнута.

Почевши од 1. јануара наредне године, Јапан забрањује увоз руских неиндустријских дијаманата у земљу, пише ТАСС.

Јапан је такође увео санкције за двије компаније из Уједињених Арапских Емирата, по једној из Јерменије и Сирије и двије из Узбекистана, за које се сумња да помажу Русији да заобиђе трговинска ограничења.

Аустрија повукла примједбе на 12. пакет санкција против Русије

Аустрија је повукла своје примједбе на 12. пакет санкција против Русије, али он тек треба да буде усвојен, рекао је европски извор новинарима на маргинама самита ЕУ који је у току у Бриселу.

Претходно је Ројтерс пренио, позивајући се на изворе из ЕУ, да је Аустрија блокирала процес захтијевајући да Украјина искључи њену Рајфајзен банк интернешенел са црне листе компанија које подржавају Русију.

-Да, (примједбе) су повучене -  рекао је неименовани извор, пренио је ТАСС.

Дипломата је нагласио да је документ још у процесу формалног усвајања.                

Мађарска блокирала 50 милијарди евра помоћи ЕУ Украјини

Мађарска је блокирала 50 милијарди евра помоћи ЕУ Украјини, само неколико сати након што је Европски савјет одлучио да почну преговори о придруживању са том земљом.

Украјина: Оборено свих 14 дронова које је Русија лансирала ка Украјини

 Украјинска ПВО уништила је свих 14 дронова којима је Русија ноћас напала Украјину, саопштило је Ваздухопловство Оружаних снага Украјине.

Дронови су лансирани из Краснодарског краја у Русији, а оборени су изнад Николајевске, Херсонске, Хмељничке и Полтавске области, преноси Униан.

Русија готово сваке ноћи изводи нападе дроновима на Украјину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана