У Вороњежу уведена ванредна ситуација након напада украјинских дронова

ГС/Агенције
У Вороњежу уведена ванредна ситуација након напада украјинских дронова

МОСКВА, КИЈЕВ –Рат у Украјини траје 691 дан. Руске ПВО снаге одбиле су напад 12 украјинских дронова на објекте у Вороњешкој и Белгородској области, саопштило је данас руско Министарство одбране.

У Вороњежу уведена ванредна ситуација након напада украјинских дронова

У руском граду Вороњежу уведена је ванредна ситуација након украјинског напада дроновима, изјавио је градоначелник Вадим Кстенин.

Ванредна ситуација је уведена како би брзо била процијењена штета на стамбеној и покретној имовини и извршена поправка, укључујући и замену поломљених прозора, преноси Интерфакс. Претходно је губернатор Вороњешке области Александар Гусев саопштио да је систем ПВО оборио украјинске дронове изнад Вороњежа, док је Министарство за ванредне ситуације Русије навело да су делови једног дрона пали у стан, где је повређена је девојчица рођена 2013. године.

Руско Министарство одбране саопштило је да је током ноћи изнад Вороњешке области оборено пет дронова. Вороњеж, град са више од милион становника, налази се на око 250 километара од границе са Украјином.

Гусев: Више од 30 станова у Вороњежу оштећено у нападу украјинских дронова

Више од 30 станова у зградама у граду Вороњежу оштећено је у ноћашњем нападу дронова украјинских оружаних снага, изјавио је губернатор Александар Гусев.

-Према прелиминарним подацима, оштећено је 35 станова у три десетоспратнице у улици Тепличнаја . написао је Гусев на Телеграму.

Једној дјевојци која је повријеђена у експлозији указана је помоћ, наводи РИА Новости.

Према ријечима градоначелника Вороњежа Вадима Кстенина, усљед напада дошло је до пожара на балкону једне зграде, поломљени су прозори на неколико стамбених објеката, а у граду је уведена ванредна ситуација.

Руско Министарство одбране претходно је саопштило да је руска ПВО уништила пет и пресрела три украјинске беспилотне летјелице изнад Вороњешке области.

МО Русије: Руска ПВО одбила напад 12 украјинских дронова

Руске ПВО снаге одбиле су напад 12 украјинских дронова на објекте у Вороњешкој и Белгородској области, саопштило је данас руско Министарство одбране.

-Током протекле ноћи заустављени су покушаји кијевског режима да изведе терористичке нападе беспилотним летјелицама на територији Руске Федерације. Дежурни ПВО системи уништили пет су и пресрели три украјинске беспилотне летјелице изнад територије Руске Федерације -наведено је у саопштењу, преноси РИА Новости.

Према ријечима губернатора Вороњешке области Александра Гусева, десетогодишња дјевојчица је повијређена од крхотина дрона у граду Вороњежу.

Од када је у фебруару 2022. године почела напад на Украјину, Русија готово свакодневно саопштава о украјинским покушајима напада дроновима и ракетама на пограничне области, Москву и Крим.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана