МО Русије: ПВО оборила пет украјинских дронова

ГС/Агенције
МО Русије: ПВО оборила пет украјинских дронова

МОСКВА, КИЈЕВ - Рат у Украјини ушао је у 631. дан.Руска ПВО оборила је два украјинска дрона изнад Брјанске области и пресрела још три изнад Црног мора, тврди Министарство одбране.уске трупе напале су област Харкова, објавио је начелник Харковске области Олег Синегубов на Телеграм каналу.

Камерон у Кијеву, у првој радној посјети иностранству

Украјински предсједник Володимир Зеленски саопштио је данас да је нови британски министар спољних послова Дејвид Камерон допутовао у Кијев, у своју прву радну посјету иностранству. Камерон је у видео снимку који је поставио кабинет Зеленског, рекао да жели да нагласи подршку Лондона Украјини, преноси Ројтерс.

Зеленски је навео да је захвалан на том гесту, који долази у тренутку сукоба на Блиском истоку.

-Свијет није толико фокусиран на ситуацију на бојном пољу у Украјини и ова подјела фокусираности заиста није од помоћи -саопштио је Зеленски.

Бивши британски премијер Дејвид Камерон именован је у понедјељак за новог министра спољних послова.

Руска ПВО оборила пет украјинских дронова изнад Брјанске области и Крима

Руска ПВО оборила је два украјинска дрона изнад Брјанске области и пресрела још три изнад Црног мора, саопштило је данас Министарства одбране.

-У ноћи 16. новембра заустављени су покушаји кијевског режима да изведе терористичке нападе беспилотним летјелицама типа авиона на објекте на територији Руске Федерације. Дежурни ПВО системи су уништили двије украјинске беспилотне летјелице изнад територија Брјанске области и још три беспилотне летјелице пресретнуте су изнад Црног мора, у близини обале Републике Крим - наводи се у саопштењу руског министарства на Телеграму.

Украјинске оружане снаге редовно гранатирају руске пограничне територије, изводе ударе беспилотним летјелицама и спроводе саботаже, наводи агенција РИА Новости.

У Брјанској, Курској, Белгородској области и на Криму, који је Русија присајединила од Украјине 2014, на снази је жути ниво опасности од тероризма.

Синегубов: Руске трупе напале област Харкова

Руске трупе напале су област Харкова, објавио је начелник Харковске области Олег Синегубов на Телеграм каналу, преноси Укринформ.

Он је позвао становнике Харкова и региона да остану у склоништима.

Претходно је Ваздухопловство Оружаних снага Украјине упозорило становнике Харковске и Доњецке области на опасност од ракета

Према ријечима команданта харковског гарнизона Сергеја Мељника, руске снаге су недавно напале област Харкова системима ПВО С-300 из Белгородског округа.

-Пријетња од нових ракетних удара остаје, тако да не напуштајте склониште док се ваздушна опасност не уклони“, додао је он.

У области Харкова и Доњецке области објављена је ваздушна узбуна.

Начелник СБУ изијвестио Зеленског „о борби против колаборациониста“

Украјински предсједник Володимир Зеленски саопштио је у  ноћном видео обраћању да га је начелник Службе безбедности Украјине (СБУ) Васил Малијук извијестио о борби против колаборациониста и "оних који намјерно подстичу мржњу у земљи".

Према његовим ријечима, сва кључна питања своде се на осигурање заштите људи, способност Украјине да води офанзивне операције и "нашу способност да ојачамо Украјину – да превазиђемо нагомилане проблеме", преноси Укринформ..

Зеленски је напоменуо да сви у Украјини морају да упамте, а посебно они који су престали да примјећују рат јер су потпуно фокусирани на политику, да је Русија и даље "способна да чини зло".

-Морамо да се боримо. Морамо да задржимо нашу одбрану као главни приоритет. И нашу државу морамо да чинимо јачом сваким даном - рекао је Зеленски.

Зеленски:Русија искључена из Извршног савјета Унеска,завршена ера руског утицаја

Русија је први пут у историји искључена из Извршног савјета Унеска, објавио је  предсједник Володимир Зеленски на  друштвеној мрежи Икс(Твитер).

-Први пут у историји Русија је искључена из Извршног савјета Унеска. Ера руског утицаја је завршена, и то је тачно: руским терористима није мјесто на челу значајних међународних организација - написао је Зеленски.

Он је нагласио да ће међународна улога Русије само слабити.

Како је пренио Укринформ, руски представници нису могли да учествују на догађајима 42. засједања Генералне конференције Унеска , која је отворена 7. новембра у Паризу, због кашњења у добијању виза.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана