МО Русије: ПВО оборила 87 украјинских дронова изнад руских области

Танјуг
МО Русије: ПВО оборила 87 украјинских дронова изнад руских области

МОСКВА - Снаге руске ПВО обориле су 87 украјинских дронова изнад шест области Русије, од којих 70 изнад Ростовске области, саопштила је данас прес-служба Министарства одбране Русије.

Изнад Курске и Вороњешке области уништено је по шест дронова, по два изнад Белгородске и Курске области, а један дрон је уништен изнад Крима, преноси РИА Новости.

Усљед пада дијелова оборених дронова у региону Вороњежа, причињена је мања штета на складишту за нафту који се не користи, објавио је регионални гувернер Александар Гусев на свом Телеграм каналу.

Он је прецизирао да су око три часа по локалном времену дежурне снаге противваздушне одбране у округу Лискински обориле шест беспилотних летјелица и да је тада складиште оштећено.

Раније је гувернер Ростова Василиј Голубев објавио да су снаге противваздушне одбране одбиле масовни напад дроновима и да је поремећено  снабдијевање струјом у Морозовском округу, као и да предузимају мјере за обнављање снабдијевања корисника.

Од почетка напада Русије на Украјину у фебруару 2022. године Москва готово свакодневно саопштава о нападима украјинских дронова на пограничне и централне области Русије, као и на Крим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана