Младића поријеклом из БиХ усмртила петарда

ГС
Foto: Илустрација

Осамнаестогодишњи Леон М. погинуо је синоћ у њемачком Кобленцу након што је, како сазнаје "Fenix magazin", експлодирала импровизована петарда.

"Сви смо у шоку. У Коблецу и околини живи велик број Хрвата и сви смо потресени том вијешћу. Леон је увијек био живахан, али јако добар младић, као и цијела његова  породица", казао је кућни пријатељ породице страдалог младића.

Према полицијском саопштењу, експлозија се догодила јуче, око 20 часова, у Рибенаху, градској четврти Кобленца.

"Овакав инцидент је увијек трагичан и не може се описати ријечима, посебно за родбину. Али још једном показује колико руковање пиротехником може бити опасно", казао је директор полиције Бјорн Нојројтер.

Из полиције су били врло штури с информацијама о самом догађају, али су најавили како ће додатно истражити цијели случај.

Тврде како су предузели адекватне мјере реанимације, али младићу није било спаса.

"Догодило се само стотињак метара од породичне куће. Младићи су импровизовали петарде, вјероватно су их нестручно направили. Једна тако направљена петарда је експлодирала и тешко повриједила Леона М.", испричао је кућни пријатељ.

Иначе, родитељи страдалог младића су поријеклом из Јајца у БиХ, а њихови су родитељи у Њемачку дошли средином 1990-их, пише "Fenix magazin", преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана