Младић убијен у центру Марсеја ватреним оружјем,сумња се на обрачун нарко-банди

Танјуг
Младић убијен у центру Марсеја ватреним оружјем,сумња се на обрачун нарко-банди

МАРСЕЈ - Младић у двадесетим годинама убијен је из ватреног оружја у центру Марсеја у ноћи између недjеље и понедjељка, саопштила је данас полиција.

Ватрогасци из другог француског града интервенисали су око 01 послије поноћи у близини Кеј де ла Жолиет у 2. арондисману, северно од Старе луке, а по доласку, могли су само да констатују смрт жртве у коју је испаљено око 10 метака малог и великог калибра, посебно типа Калашњиков, након чега је позвана полиција, преноси Франце 24.

Према првим извјештајима, четири мушкарца у аутомобилу су побегла након инцидента и њихов аутомобил је запаљен у 4. арондисману, према извору из полиције.

Иако идентитет жртве није познат, као ни његов евентуални кривични досије, инцидент веома личи на оне који су коришћени током обрачуна нарко банди.

Педесетак људи убијено је 2023. године у Марсеју у рату између ривалских банди - пре свега кланова "Јода" и "ДЗ мафија" - за контролу трговине дрогом у том граду.

Да би се супротставила овој трговини, влада је средином марта покренула операције против дроге широм Француске, а посебно у Марсеју и Буш ду Рону, уз појачање полицијских снага.

Неколико стотина људи је од тада ухапшено широм Француске, али Министарство правде до данас није дало никакве податке о правним акцијама које су предузете против њих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана