Младић преживио струје Атлантика које су га вукле од Њујорка до Њу Џерзија

Танјуг
Foto: Њујорк Пост

ЊУЈОРК - Младића из Њујорка кога је струја Атлантика „вукла“ осам километара од Нјујорка - Квинса до обале Нју Џерзија спасен је након више сати проведених у води, саопштили су градски званичници и истакли важност и срећу због тога што је мадић уочен и спасен, посебно када се зна да су за мање од мјесец дана четири тинејџера на сличан начин изгубила животе.

Човјека, који се полицајцима након спасавања представио као Пете Ордане (34) примијетили су након неколико сати проведених у води рибар и његов син и то на око три километра од обале Њу Џерзија,

Није одмах било јасно када је Ордане, кога су полицајци описали као „пливача у невољи“, ушао у воду, пише Њујорк Пост док Њујорк Дејли нјуз наводи да је младић у води провео десет сати.ма рекао да је највјероватније ушао у океан у Квинсу и да га је „плима повукла и да је био у води неколико сати док га нису пронашли рибари“ код обале Њу Џерсија.

Рибари који су видјели Орданеа у води довели су га на брод и превезли до марине у заливу у Порт Монмауту, рекли су званичници.

Упркос мукама које је преживео утврђено је да је Ордан у „добром стању“ и пуштен је кући након што је одбио даљу медицинску помоћ, рекла је полиција.

Власти су похвалиле рибара и његовог сина - који су одлучили да остану анонимни - што су несумњиво спасли човјеков живот.

„Чудесно спасавање услиједило је мање од мјесец дана након што су се две тинејџерке удавиле код Кони Ајленда у Бруклину, док су два тинејџера такође страдала купајући се на Рокавеј плажи у Квинсу - највећој градској плажи у САД”, навели су надлежни.

Дјевојчице од 17 и 18 година нестале су у води око 20.00 часова 5. јула. Њихова тијела пронађена су на обали сат касније. Две две недеље раније, тијела два тинејџера однијета са обале парка Џејкоб Рис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана