Мирнеса С. открила зашто је украла 1,2 милиона: „За такве жене сам мислила да су глупе“

Г.С.
Мирнеса С. открила зашто је украла 1,2 милиона: „За такве жене сам мислила да су глупе“

ШТУТГАРТ - Након што је пред Земаљским судом у Штутгарту, у врло кратком року недавно осуђена на три године затвора, Мирнеса С. из БиХ је за њемачки РТЛ испричала своју причу те казала како је “све што је направила, направила из љубави”.

- Кад бих на телевизији видјела жене које су учиниле нешто што сам касније и сама направила, мислила сам како могу бити тако глупе. Никад ни сањала нисам да ће се мени слично догодити, а онда се догодило - испричала је у ексклузивном разговору на њемачком језику за њемачки РТЛ 42-годишњакиња поријеклом из БиХ.

На питање РТЛ-ове новинарке како подноси затвор, Мирнеса је казала како су први дани у затвору за њу били готово неподношљиви, преноси Уна.

- Ја сам особа која воли живот, увијек сам се кретала, излазила сам вани. Сад сам затворена - рекла је на почетку своје приче за РТЛ.

Истакла је како јој у животу никад није требало богатство, имала је добар живот.

- Новац ми никада није био битан, али била ми је битна љубав - казала је Мирнеса додајући како је увијек патила за љубављу.

На крају ју је љубав одвела у затвор. Испричала је како се заљубила у 28-годишњег Роберта С. којег је упознала само двије седмице прије него је у октобру прошле године направила спектакуларну милионску крађу. А на ту крађу ју је наговарао Роберт.

- Говорио је како је глупо устајати рано и радити кад можеш имати велик новац - испричала је Мирнеса додајући како је Роберта и његовог пријатеља Марка И. упознала на прослави рођендана заједничког пријатеља у септембру прошле године.

- Разговарали смо, и био је јако љубазан - рекла је Мирнеса која је с Робертом остала у контакту.

А онда се он почео занимати за њу, а посебно за фирму у којој је радила. Причао јој је како је већ раније имао идеју да украде новац. Почели су се виђати све чешће и започели су своју везу. Роберт јој је стално обећавао лијеп заједнички живот.

- Било је говора и о дјеци, али нисам била сигурна је ли то било могуће будући да сам већ старија за рађање дјетета - испричала је Мирнеса додајући како је након сталних Робертових питања 'је ли глупа и треба ли стално устајати у четири или пет ујутро, па све тако до пензије' и сама почела размишљати о крађи новца. То је била примамљива мисао, као и његова прича како тај новац не бисмо трошили, већ бисмо га инвестирали у нешто на мору - испричала је Мирнеса.

Након крађе и бијега из Њемачке, Мирнеса је испричала како се нашла код Робертовог пријатеља Марка И. у Бечу, гдје је остала три дана. Роберт јој је дао 20 хиљада евра за бијег преко Словеније и Хрватске у Јагодину у Србији. Тамо је спознала праву нарав Роберта С. и открила његову криминалну прошлост. Кад га је питала за новац, рекао јој је да је на сигурном.

Схвативши сву тежину своје ситуације, отворила је лажни профил и затражила помоћ од једног пријатеља у Црној Гори, гдје је и отпутовала из Србије.

Он јој није могао помоћи јер се плашио како би тиме угрозио себе и своју породицу. Након свега, Мирнеса се након боравка у Црној Гори у договору с адвокатом одлучила авионом вратити у Штутгарт и предати се њемачкој полицији.

Поново заљубљена

Након трогодишње казне затвора, којом је каже задовољна јер је могла проћи и горе, каже да је очекује нови живот са тражењем новог посла и стана у Њемачкој.

Дане у затвору јој олакшава интензивно дописивање са једним мушкарцем који јој се писмом јавио, а чија јој писма сада дају снагу да издржи психички притисак у затвору, пише “Фениџ-магазин”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана