Мирис у авиону натјерао пилоте да слете са 10.000 метара висине

Танјуг
Foto: Илустрација

ПОРТЛАНД - Мирис који се осјећао у путничкој кабини авиона “Аласка ерлајнса” натјерао је пилоте да се врате у Портланд, на предвиђеном лету за амерички град Феникс.

Авион је полетио у сриједу увече из Портланда, достигао висину од 10.668 метара, али се окренуо код места Бернс у Орегону, и слетио у Портланд 70 минута касније.

Званичници ареодрома у Портланду рекли су да су путници и посада осјетили чудан мирис током лета, пренијела је КАТУ-ТВ, а авион је слетио безбједно.

Портпарол аеродрома Портланд Мелани Розалес рекла је да је седам особа, међу којима су и чланови кабинског особља, затражило медицинску помоћ, али нико није одведен у болницу.

“Аласка ерлајнс” је навела у мејлу да је посада на лета 646 наставила пратила редовне процедуре и прогласила ванредну ситуацију, пренео је АП.

“Гости су изашли из авиона и укрцали се у другу летјелицу на путу ка Фениксу. Авион претражују наши техничари. Извињавамо се за непријатност”, навели су из авиокомпаније.

Ватрогасци из Портланда покушали су да утврде шта је био узрок мириса, али нису могли да утврде засад, додала је Розалес.

У питању је био Боинг 737-800, пише портал “Флајтавер”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана