Министар спољних послова Украјине подноси оставку?

Танјуг
Министар спољних послова Украјине подноси оставку?

КИЈЕВ – Министар спољних послова Украјине Дмитро Кулеба планира да поднесе оставку, а у кабинету украјинског предсједника Володимира Зеленског тражи се замјена за њега, преноси Украјинска правда, позивајући се на неименоване саговорнике у тиму Зеленског.

Извори наводе да је највјероватнији кандидат први замјеник министра спољних послова Андреј Сибига.

Такође су додали да би могло доћи до нових отпуштања у влади, као и да промјене неће утицати на украјинског премијера Дениса Шмихала који ће остати на функцији.

Шеф парламентарне фракције "Слуге народа" Давид Аракамија најавио је да ће ове седмице доћи до "великог ресетовања владе", које ће утицати на више од 50 одсто чланова кабинета.

Зеленски је јуче смијенио замјеника шефа Кабинета Ростислава Шурму. Народни посланик Јарослав Желењак рекао је да је одлука донесена због "очигледне корупције".

Замјеница премијера Украјине и министарка за реинтеграцију привремено окупираних територија Ирина Верешчук саопштила је да подноси оставку.

Потпредсједница Владе за европске и евроатлантске интеграције Олга Стефанишина поднијела је оставку, а према писању медија, она би могла да преузме функцију министра правде.

Министар стратешке индустрије Украјине Олександар Камишин, министар правде Денис Маљусик, министар заштите животне средине и природних ресурса Руслан Стрилц и шеф Фонда државне имовине Виталиј Коваљ такође су у уторак поднијели оставке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана