Министар одбране: Живот Роберта Фица више није угрожен!

СРНА
Министар одбране: Живот Роберта Фица више није угрожен!

Живот словачког премијера Роберта Фица, на кога је покушан атентат, није угрожен, његово здравствено стање је и даље озбиљно, али се прогноза може сматрати позитивном, изјавио је потпредсједник владе и министар одбране Словачке Роберт Калињак.

„Говорили смо како желимо да се приближимо позитивној прогнози и сада смо корак ближе томе. Премијер је изашао из ситуације када му је био директно угрожен живот, али је ситуација и даље озбиљна. Потребна му је интензивна медицинска њега. У наредном периоду неће се планирати никакав превоз (у друге болнице)... Стање можемо сматрати стабилним, уз позитивну прогнозу“, рекао је Калињак новинарима испред болнице у Банској Бистрици.

Подсјетимо, словачки премијер Роберт Фицо рањен је у пуцњави након сједнице Владе 15. маја, која је одржана у граду Хандлова, на око 150 километара сјевероисточно од Братиславе. Фицо је одмах хоспитализован у болници у Банској Бистрици и послије вишечасовне операције на 24 сата је уведен у стање вјештачке коме.

На Фица је пуцано када је послије сједнице изашао да се поздрави са окупљеним грађанима. Нападач, Јурај Цинтула, одмах је ухапшен и против њега је подигнута оптужница за кривично дјело покушај убиства из политичких разлога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана