"Милитари воч": На првој линији фронта око Бахмута максимално се живи четири сата

Срна
Foto: Илустрација

БИЈЕЛЈИНА - Амерички специјализовани медиј "Милитари воч" пише да преживјели амерички маринци, који су учествовали у борбама у и око Бахмута (Арткомовска), потврђују да је тај фронт постао - клаоница украјинске војске.

Борбе за Бахмут и масовна погибија пореде се са својевременим борбама за Маријупољ.

Риједак увид у ужасне услове на бахмутском фронту дао је бивши амерички маринац Трој Офенбекер, који је учествовао у борбама.

“Очекивано трајање живота на првој линији фронта је око четири сата”, признао је он, говорећи о украјинским војницима.

Офенбекер руске топовске ударе на Бахмут назива “континуираним” и демантује тврдње да руским снагама, наводно, понестаје муниције.

Борбе у Бахмуту сматрају се једним од најкрвавијих од почетка руско-украјинског сукоба. Украјинци су ову битку због великих губитака у људству назвали “машином за мљевење меса”.

“Милитари воч” наводи да украјински војници бројношћу надмашују руске противнике неколико пута, међутим Руси су успјели да прегрупишу своје снаге.

У тексту се наводи да је западно војно особље било јако укључено у војне операције Кијева од самог почетка, од стотина британских краљевских маринаца који су активно распоређени на фронту од априла 2022, до велике ЦИА “стелт мреже” која пружа ључну подршку, а ту су и бивши војници из низа западних земаља.

Како закључује амерички медиј, “сукоб све више подсјећа на борбу исцрпљивања, у којој се Русија сама, са ограниченим оружјем из Бјелорусије, Ирана и вјероватно Сјеверне Кореје, супротставља здруженим снагама Кијева и НАТО-а”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана