Милитанти заузели град Тал Афар

Срна
Милитанти заузели град Тал Афар

Багдад - Сунитски милитанти заузели су данас сјеверни ирачки град Тал Афар, изјавили су његов градоначелник и становници, што представља нови ударац за владу предвођену шиитима, седам дана послије губитка велике територије на сјеверу земље.

Град са око 200.000 становника, углавном шиита и сунитских Туркмена, пао је под контролу милитанта у зору, изјавио је градоначелник Абдулал Абдул, пренио је АП.

Тал Афар се налази 420 километара сјеверозападно од Багдада.

Припадници групе Исламска држава у Ираку и Леванту /ИСИЛ/ тврде да су побили стотине шиита у подручјима која су заузели прошле седмице.

Становници Тал Афара потврдили су у изјавама датим телефонским путем да милитанти са митраљезима на камионетима и са црним џихадистичким заставама лутају улицама и да се чује пуцњава.

Локалне снаге безбједности напустиле су град прије зоре, а припадници локалног племена који су се у почетку борили касније су се предали милитантима, рекао је један мјештанин.

ИСИЛ је раније заузео Мосул, други град по величини у Ираку, као и Тикрит, родни град бившег предсједника Садама Хусеина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана