Милионер пронађен раскомадан, дјеца у ковчегу пронашла дијелове тијела

ГС
Foto: Twitter

БУЕНОС АИРЕС - Родитељи дјеце обавијестили су полицију Буенос Аиреса, која је пронашла и ноге и подлактицу жртве, док је још једна цијела рука откривена у потоку.

Страшан случај догодио се у недјељу, 23. јула, у Аргентини, када је група дјеце открила раскомадане остатке несталог милионера Фернанда Переса Алгабе (41).

Дјеца су пронашла црвени ковчег који је био пун дијелова тијела, и то док су се играла поред потока у граду Ингениеро Будге.

Родитељи дјеце обавијестили су полицију Буенос Аиреса, која је пронашла и ноге и подлактицу жртве, док је још једна цијела рука откривена у потоку.

Власти су у сриједу, 26. јула откриле и несталу главу и торзо. Дијелови тијела су чисто ампутирани, што указује на рад професионалаца, преносе локални медији.

У међувремену, накнадна обдукција је открила да је жртва упуцана три пута прије него што је измасакрирана на дијелове и пребачена у ковчег. Полиција је Алгабу идентификовала помоћу отисака прстију, и уз помоћ препознатљивих тетоважа на његовим рукама.

Бизнисмен који је проглашен несталим, зарадио је милионе изнајмљујући луксузна возила и продајући криптовалуте, које је често и рекламирао на друштвеним мрежама.

Живио је у Барцелони, а наводно је боравио у Аргентини недјељу дана прије убиства.

Алгаба је наводно изнајмио стан и требао је вратити кључеве до одређеног датума, но није се јављао на позиве нити га је ико могао пронаћи.

Полиција је ухапсила једног осумњиченог. И док је мотив наводног убиства и даље нејасан, власти сумњају да је убијен због својих бројних дугова.

Алгаба је почео зарађивати са 14 година.

"Почео сам са бициклом и кутијом, продавао сам сендвиче", рекао је Алгаба једном.

Посвећеност младог бизнисмена се наводно исплатила, јер је до своје 24. године имао велико складиште пуно скупоцјених аутомобила и мотоцикала.

Алгаба је касније основао компанију за изнајмљивање луксузних аутомобила и јет - ски пловила у Миамију прије него што се преселио у Барцелону прије неколико мјесеци. Био је укључен у трговину криптовалутама.

Међутим, наизглед прича о стварању новца од "крпе до богатства" није била онаква каквом се чини.

Алгаба је нагомилао "ненаплативе" дугове код аргентинске Порезне, док је његова фирма "Моторс Летис СРЛ" почела издавати чекове без покрића, мање од годину дана након оснивања у јануару 2018. године.

Бизнисмен је такође оставио поруку на свом телефону у којој тврди да је изгубио много новца улажући у криптовалуте, пише Слободна Далмација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана