Милановићеве изјаве о рату у Украјини на руској државној телевизији

Танјуг
Милановићеве изјаве о рату у Украјини на руској државној телевизији

МОСКВА - Владимир Соловјев, главни пропагандиста руског предсједника Владимира Путина, у својој емисији објавио је изјаве хрватског предсједника Зорана Милановића о рату у Украјини и оцијенио да је добро што се појављују људи као што је хрватски предсједник.

Милановић је јуче изјавио да се Америка преко Украјине води посреднички (прокси) рат против Русије.

-Колико год на Западу покушавали да увјере свијет да се не спремају постати једна од страна у сукобу, сви одавно схватају да је рат у пуном јеку - рекао је Соловјев у својој емисији на руској државној телевизији Русија 1, пренио је хрватски портал Индекс.

Након тога је Соловјев емитовао Милановићеву изјаву о рату у Украјини.

-Вашингтон и НАТО преко Украјине воде прокси рат против Русије. И обрнуто. Међутим, ако немаш крајњи циљ, ако немаш план, онда то завршава као Авганистан - рекао је Милановић.

Додао је да план не може бити макнути Путина.

-План не могу бити санкције. То су глупости. Нећемо ништа постићи. Нису ни Милошевића сломили санкцијама. Иду из рата у рат. Што би требало бити? Амерички робови?" – упитао је.

Соловјев потом коментарисао Милановићеву изјаву ријечима:"Добро је што се појављују политичари као предсједник Хрватске".

Милановићеве изјаве је у истој емисији похвалио и један од гостију Владимира Соловјева, предсједник Одбора за одбрану у руском парламенту Андреј Партаполов.

-Добро је што се уопште појављују политичари који почињу размишљати о властитом народу, као предсједник Хрватске", рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана