Михаиловић за „Глас" из Истанбула: Критична идућа 72 сата

В. К. С.
Михаиловић за „Глас" из Истанбула: Критична идућа 72 сата

ИСТАНБУЛ - У сталном смо контакту с турским институцијама, али још нема никаквих новости у вези са држављаном БиХ за којег је објављено да је под рушевинама зграде у граду Малација након земљотреса, поручио је за „Глас" генерални конзул БиХ у Истанбулу Синиша Михаиловић.

Након два разорна потреса јачине 7,8 и 7,7 степени по Рихтеру, који су данас потресли Турску у близини границе са Сиријом, око 14 часова по локалном времену регистрован је снажан потрес недалеко од Истанбула.

Земљотрес јачине 5,5 степени забиљежен је на подручју Феризлија, који је удаљен свега 150 километара од Истанбула.

"Овдје гдје сам није се ништа осјетило. Стручњаци кажу да су идућа 72 сата критична. Турска је, поред Чилеа, земља са највећим бројем земљотреса на годишњем нивоу у свијету, али ово што се десило на граници са Сиријом је незабиљежено јак земљотрес, и толико их у низу. Надамо се да ће се тло што прије смирити, али сви страхују да ће бројке бити далеко веће" нагласио је Михаиловић и додао да је велики број спасилаца упућен у кризно подручје. 

Први потрес јачине 7,7 регистрован је у 4.17 часова, а нови јачи потрес регистрован је око поднева. 

У земљотресу је страдало најмање 1.800 људи у Турској и више од 500 у Сирији, а страхује се да ће број жртава бити много већи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана