Мемоари руског опозиционара Алексеја Наваљног биће објављени у октобру

Tanjug
Foto: NY1

МОСКВА - Мемоари руског опозиционог лидера Алексеја Наваљног, који је раније ове године преминуо у затвору у Русији, биће објављени 22. октобра, саопштила је данас издавачка кућа "Кнопф".

Како се наводи, мемоари под називом "Патриота", у којима је Наваљни писао о свом животу и политичком раду, биће објављени у тиражу од пола милиона примјерака, преноси Њујорк тајмс.
    
Његова удовица Јулија Наваљна рекла је да књига представља "последњу демонстрацију пркоса", која би могла да утиче на следбенике руског опозиционара.
    
"Ова књига је сведочанство, не само Алексејевог живота, већ и његове непоколебљиве посвећености борби против диктатуре – борби за коју је дао све, укључујући и свој живот", поручила је Наваљна.
    
Додала је да ће читаоци упознати "човјека дубоког интегритета и непопустљиве храбрости".
    
Амерички лист пише да је опозиционар сам написао мемоаре, а да Наваљна сада ради са издавачем на уређивању и финализацији рукописа.
    
Наваљни је почео да ради на мемоарима 2020. године, након што је преживео скоро фатално тровање нервним агенсом, за које су западне обавјештајне службе оптужиле Кремљ.
    
Књига покрива његову младост, успон као политичког активисте, његов брак и породицу, његову политичку каријеру као опозиционог лидера и покушаје убиства и нападе на његове блиске особе, наводи се у саопштењу издавачке куће.
    
Руски опозиционар и оштар критичар Кремља Алексеј Наваљни преминуо је у руском затвору 16. фебруара.
    
Наваљни је служио казну затвора од 30 година, између осталог, због, како је наведено у једној од пресуда руског суда, оснивања и финансирања ектремистичке организације и њених активности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана