Мелони препоручила суспензију посланика Подзола до краја истраге

Tanjug
Foto: CBC

РИМ - Италијанска премијерка Ђорђа Мелони изјавила је данас да је препоручила да посланик из њене странке Емануеле Подзоло, који је умјешан у инцидент током прославе Нове године, треба да буде суспендован из партије док се не заврши истрага страначке комисије о том случају.

Италијански тужиоци такође истражују Подзола који је рекао да је пиштољ његов, али је негирао да је он испалио хитац током прославе Нове године када је повређен случајни пролазник, пренио је Ројтерс.    

Мелони се суочила са позивима опозиције да казни Подзола, посланика из њене странке Браћа Италије, након што је случајни пролазник повријеђен када је испаљен хитац из Подзоловог пиштоља током прославе Нове године у једном селу на сjеверу Италије.   

Хитац је лакше повриједио зета члана тима обезбјеђења помоћника италијанског министра правде, који је присуствао новогодишњој прослави.  

Тужиоци су запленили пиштољ калибра 0,22 и метак који је извађен из бутине повређеног мушкарца ради истраге. 

Подзоло је имао дозволу за ношење оружја, али опозициони политичари постављају питање због чега је одлучио да носи пиштољ на прославу.   

Странка Браћа Италије саопштила је да ће одређене мјере бити предузете против Подзола ако се утврди да је одговоран, али је осудила коришћење инцидента за, како је навела, политичке нападе на странку.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана