Мелони критиковала познату инфлуенсерку која је зарадила обмањујући јавност

Танјуг
Мелони критиковала познату инфлуенсерку која је зарадила обмањујући јавност

РИМ - Италијанска премијерка Ђорђа Мелони критиковала је данас оне који зарађују обмањујући јавност да приход иде у добротворне сврхе, имплицитно се обративши најпознатијој инфлуенсерки у земљи Кјари Ферањи, којој су недавно изречене антимонополске санкције.

Италијанска антимонополска управа изрекла је у петак казну од 1,075 милиона евра компанијама које контролише Ферањи као резултат истраге о обмањујућем рекламирању божићних торти прошле године, пренио је Ројтерс.

Ферањи, пословна жена и модна инфлуенсерка са скоро 30 милиона пратилаца на Инстаграму изјавила је да је казна неправедна и да ће се жалити.

-Прави модели које треба слиједити нису инфлуенсери који много зарађују ношењем одјеће и показивањем торби ... или чак промовисањем скупих торти за које људи вјерују да приход од њих иде у добротворне сврхе - рекла је Мелони, не помињући експлицитно Ферањи.

Антимонополска управа је казнила и произвођача колача Балоко са 420.000 евра и навела да су потрошачи преварени јер су мислили да куповином торте доприносе добротворној организацији за рак костију у болници у Торину и да је и сама Ферањи дала донацију. Управа је навела да је Балоко извршио једнократну уплату од 50.000 евра болници мјесецима прије лансирања Ферањине торте, тако да продаја тог производа није утицала на добротворне донације.

Балоко је саопштио и да се не слаже са одлуком регулатора и задржао право да предузме радње за заштиту својих права. Антимонополска управа је саопштила да компаније повезане са Ферањи нису дале новац болници, упркос томе што су зарадиле више од милион евра за брендирање иницијативе и повезане промотивне активности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана