Мексико: Најмање 12 убијених у покушају картела да ослободи сина једног члана

Tanjug
Foto: Telegram

МЕКСИКО СИТИ- Најмање 12 људи осумњичених за бављење криминалом убијено је на аутопуту у близини Ермосиља у савезној држави Сонора на сјеверу Мексика, изјавио је у недељу портпарол тужилаштва, послије извјештаја да су припадници нарко картела покушали да ослободе приведеног сина једног од њих.

Седам особа је успјело да побјегне, а неки од њих су вјероватно рањени, наводи се у саопштењу државног тужилаштва Соноре.
    
Портпарол тог тужилаштва потврдио је за Ројтерс да је 12 људи убијено.
    
Двојица припадника служби безбједности су пребачени у болницу након рањавања у унакрсној ватри, али су сада у стабилном стању, додаје се у саопштењу.
    
Канцеларија државног тужилаштва је саопштила да се сумња да је група покушавала да спасе сина Хесуса Умберта Лимона, осумњиченог убице који ради за фракцију Синалоа картела коју предводе синови озлоглашеног Хоакина "Ел Чапа" Гузмана.
    
Лимонов син Карлос Умберто приведен је неколико минута раније у суботу у Камино дел Серију, послије чега су снаге безбједности нападнуте на аутопуту, али су успјеле да одбију напад и том приликом заплијениле оружје, шест комбија и значајну количину муниције. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана