Мекарти кандидат и у четвртом кругу избора за предсједника Представничког дома

Танјуг
Мекарти кандидат и у четвртом кругу избора за предсједника Представничког дома

ВАШИНГТОН - Представнички дом Сједињених Америчких Држава поново се састао како би наставио с поступком избора предсједника, а лидер Републиканске партије Кевин Макарти из Калифорније номинован је и у четвртом кругу гласања.

Макарти није успио да прикупи довољно гласова за побједу у три претходна круга у уторак, пренио је Си-Ен-Ен. 

Напомиње се да ће за ту позицију имати и противкандидата у лику Бајрона Доналдса, републиканског представника Флориде, којег је данас номиновао представник Тексаса.

Представнички дом ће данас поново покушати да изабере предсједавајућег, а резултат у претходном трећем кругу је био 212 за демократу Хакима Џефриса, 202 за Мекартија и 20 за републиканца Џима Џордана. 

Мекартију је потребно 218 гласова да би замијенио председавајућу Ненси Пелоси из Демократске странке.  

Против Мекартија у осим демократа гласали и ултраконзервативни чланови његове странке. Наиме, представници тврде струје, међу којима су Скот Пери, Енди Бигс и Лорен Боберт противе се избору Мекартија сматрајући да није довољно посвећен конзервативним циљевима, наводи Глас Америке (ВОА). 

Мекарти је на страначком састанку иза затворених врата покушао да убиједи своје противнике да гласају за њега и обећао да ће остати у трци док не добије потребне гласове, додаје ВОА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана