Медведев: Специјална војна операција треба да укључује и заузимање Кијева

Танјуг
Медведев: Специјална војна операција треба да укључује и заузимање Кијева

МОСКВА - Замјеник предсједника Савjета безбједности Русије Дмитриј Медведев рекао је данас да би “специјална војна операција требало да добије отворено екстериторијални карактер” и да “укључује, између осталог, заузимање Кијева”, коментаришући напад украјинских Оружаних снага на Курску област у којем је повријеђена 31 особа, укључујући шесторо дјеце.

-Ово више није само операција враћања руских званичних територија и кажњавања нациста - написао је Медведев на Телеграму и додао да је “могуће и потребно ићи” и на “Одесу, Харков, у Дњепропетровск, Николајев, Кијев и даље”.

Према његовим ријечима, не би требало да постоје ограничења у смислу одређених признатих граница “украјинског Рајха”, а да се сада о томе може и треба разговарати отворено, без стида и дипломатских наклона.

Медведев је навео да би “терористичка операција Бандериних сљедбеника” требало да уклони све табуе са те теме, преноси Раша тудеј.

-Нека ово схвате сви, укључујући и енглеску копилад: престаћемо само када то будемо сматрали прихватљивим и исплативим за себе. Вјечан помен погинулим, војницима, цивилима и свима који су били под жестоком ватром неонациста. Најбоља успомена на њих је пажљиво планирана одмазда. Оздрављење свим рањеним - поручио је Медведев.

Претходно је Министарство одбране Русије саопштило да је напад “украјинских диверзаната на Курску област у Русији завршен поразом и повлачењем снага Кијева на своју територију”.

У Курској области у Русији уведена је ванредна ситуација након напада украјинских снага, изјавио је вршилац дужности губернатора Алексеј Смирнов.

Москва је саопштила да су у уторак украјинске снаге покушале да заузму дио територије Суџанског округа у Курској области, уз границу с Украјином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана